על אושו

אושו הסביר שמשמעות שמו לקוחה ממילתו של ויליאם ג'יימס 'אושיאניק' (אוקיאנוסי) שמשמעותה להתאחד, להיעלם אל תוך האוקיאנוס. (התודעתי)  "אושיאניק מתארת את החוויה" הוא אמר, "אבל מה בדבר החווה?"

בשביל זה, אנחנו משתמשים במילה 'אושו'.

אי אפשר לקטלג את משנתו של אושו, שמקיפה עולם ומלואו, מהחיפוש האינדבדואלי אחר משמעות עד הסוגיות החברתיות והפוליטיות הבוערות שעומדות כיום בפני החברה האנושית.

ספריו לא נכתבו אלא שוכתבו מתמלילי הקלטות אודיו ווידאו של שיחות ספונטניות לפני קהלים בינלאומיים של אלפי אנשים על פני תקופה של שלושים וחמש שנה ונמכרים היום במעל 6 מיליון ספרים בשנה כשהם מתורגמים ליותר מ54 שפות. עם עשרות מיליוני צפיות ביוטיוב וחשיפה הולכת וגוברת ברשתות החברתיות, ברור לכולם שהמסר שלו זה רק הולך ומתפשט כל הזמן ומגיע לעוד ועוד אנשים.

אושו נחשב בעיניי רבים כמורה הרוחני פורץ הדרך וכגדול והמשפיע ביותר של המאה ה20, רבים שקיבלו ממנו השראה ראו בו כמורה שהקדים את זמנו וככזה שהצליח להנגיש את החכמה העל זמנית של המזרח לאדם המודרני ולהניח את חלק משמעותי מהיסודות לפריחה הרוחנית שהעולם חווה בעשרות השנים האחרונות.

הוא תואר על ידי הטיימס הלונדוני כאחד מ"אלף האנשים שעיצבו את פני המאה העשרים" ועל ידי הסופר האמריקאי הנודע טום רובינס "כאדם המסוכן ביותר מאז ישו." (והוא התכוון מסוכן בצורה חיובית) ועל ידי הדלאי לאמה של טיבט "אושו הוא מאסטר מואר שעובד עם כל האפשרויות על מנת לעזור לאנושות להתגבר על פרק קשה בהתפתחות התודעה"

אושו עצמו אמר ביחס לעבודתו שהוא יוצר את התנאים ללידת סוג חדש של אדם. הוא אפיין לעיתים קרובות את האדם החדש הזה כ"זורבה הבודהה" – אדם שמסוגל לשלב בין ההנאות הארציות של זורבה היווני ולרוגע הרוחני של גוטאם בודהה יחדיו.

בין כל ההיבטים השונים של עבודתו עובר כחוט מקשר חזון שמאחד את החכמה הניצחית של המזרח עם הפוטנציאל הגבוהה של המדע והטכנולוגיה המערביים.

אושו ידוע גם בתרומתו למדע התמורה הפנימית בגישה למדיטציה שמכירה בקצב המואץ של החיים המודרניים. ה"מדיטציות האקטיביות" הייחודיות שלו נועדו לשחרר תחילה את הלחצים שהצטברו בגוף ובנפש, כדי להקל על המודט לחוות את המצב הרגוע ונטול המחשבות של המדיטציה

אושו עזב את גופו ב19 לינואר 1990, ממש שבועות אחדים קודם לכן כשהוא נשאל מה יקרה לעבודה שלו לאחר שיילך, הוא אמר:
"האמון שלי בקיום הוא מוחלט, אם יש אמת כלשהי במה שאני אומר, היא תשרוד האנשים שישארו מעוניינים בעבודה שלי, יישאו את הלפיד, אך מבלי לכפות שום דבר על אף אחד.

אני אשאר מקור השראה בשביל אנשי, וזה מה שירגישו רוב הסאנייסים. אני רוצה שהם יגדלו כאינדבדואלים ויפתחו איכויות כמו אהבה, שסביבה שום בית כנסת לא יכול להיווצר.

מודעות, שהיא משהו שאף אחד אינו יכול לעשות עליו מניפולציה. חגיגה, שמחה ותהייה שרואים בעיניו של ילד. אני רוצה שאנשי ידעו את עצמם, ולא יחיו על פי מישהו אחר, והדרך היא פנימה".
על מצבתו הוא ביקש שיכתב כך:

אושו
מעולם לא נולד, מעולם לא מת
רק ביקר את כדור הארץ הזה
בין ה11 לדצמבר 1931
ל19 בינואר 1990

לאתר האינטרנט הבינלאומי של אושו לחצו כאן

לעמוד הפייסבוק הבינ"ל של אושו לחצו כאן 

osho705

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לכרטיסים וחדרים